Bilgi ve sipariş tel : 0.242.343 31 22 - 0.532.625 84 15
Ana Sayfa Hakkımızda Kapak Modelleri Renk Kartelası Uygulama Modelleri Referanslarımız Galeri Sık Sorulan Sorular Antalya İletişim
ÖZEL GÜN VE FESTİVALLER

ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ

1950'li yıların ortalarında tarihi Aspendos Tiyatrosu'nda düzenlenmeye haşlayan konserler ve tiyatrolar Altın Portakal Film Festivali'nin temel taşını oluşturur.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği ve her yıl yaz aylarında yapılan gösteriler gelenekselleşir ve 60'lı yılların başına kadar bir şenlik havasında süregelir. Şenlik sinemayı da bünyesinde alarak 1964 yılında "Antalya Altın Portakal Film Festivali"ni ortaya çıkarır. Belediye Başkanı da seçilen Dr. Avni Tolunay, yörenin simgesi olan portakalı 'Venüs' heykeliyle birleştirir ve Türkiye'nin Oscarları olarak adlandırılan heykelcik ortaya çıkar.

İlk yılda bir sinema şenliği atmosferinde geçen festivale ilgi gerçekten çok büyük olmuştur. Festivalin organizatörü konumunda olan zamanın Antalya Belediye Başkanı Dr. Avni Tolunay, ilk yılda halkın ilgisinden aldığı güçle festivalin gelenekselleşeceğini ve bir bayrak yarışı gibi bu organizasyonun süreceğini ilan eder ve festivalin özdeki misyonunu" Türk sinema sektörünü maddi manevi desteklemek, Türk film yapımcısını nitelikli yapıtlar üretmeye teşvik ederek; Türk Sineması'nın uluslararası platforma açılmasına zemin hazırlamak" olarak belirler. Bu ilke ile ortaya çıkan 'Antalya Altın Portakal Film Festivali' kapsamında gerçekleşen Altın Portakal Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın kısa sürede gösterdiği performans, sinema dünyasında yarattığı heyecan ile Türkiye'nin Oscar'ı unvanını alır.

Festival 1978 yılında Plastik Sanatları da bünyesine alarak, bu dalda uluslararası olarak gerçekleştirilir. 1985 yılına kadar Antalya Belediyesi önderliğinde gerçekleşen festival o yıl, dönemin Belediye Başkanı Yener Ulusoy öncülüğünde kurulan 'Antalya Kültür Sanat Turizm Vakfı' (AKSAV) tarafından organize edilmeye başlar. 1985 yılında festivale 'Akdeniz Akdeniz' adlı Uluslararası Müzik Yarışmasını da ekleyerek yeni bir boyut katan Yener Ulusoy, Akdeniz Ülkelerini kapsayan bu yarışmayı 1985 - 1988 yılları arasında 'Altın Portakal Film Festivali' ile birlikte gerçekleştirir.

1995 yılında belediye önderliğinde kurulan 'Altın Portakal Kültür ve Sanat Vakfı' ile kurumsal bir yapıya kavuşan festivalde, 1995 yılında düzenlenenilk uluslararası etkinlikle 1. Uluslararası Altın Portakal Kısa Film / Video yarışması gerçekleştirilir.

2005 yılına gelindiğinde Altın Portakal yeni bir konseptle hazırlanmıştır. TÜRSAK ve AKSAV işbirliği ile düzenlenen 2005 yılı 43. Altın Portakal Film festivali ile eşzamanlı olarak 1. Uluslararası Avrasya Film Festivali düzenlenmiştir. Festival kapsaın yerli ve yabancı çok sayıda yönetmen ve oyuncu Antalya'ya gelmiş ve festival organizayonu başarıyla tamamlanmıştır.

 

PLAJ HENTBOL ŞAMPİYONASI

1950'li yıların ortalarında tarihi Aspendos Tiyatrosu'nda düzenlenmeye haşlayan konserler ve tiyatrolar Altın Portakal Film Festivali'nin temel taşını oluşturur.

Alanya'nın tanıtımında uluslararası organizasyonlar önemli katkı sağlamaktadır. Bu anlamda uzun yıllardan bu yana Alanya plajlarında yapılan uluslararası plaj voleybolunun, plaj futbolunun yanında Hentbol federasyonu tarafından 2002 yılında plaj hentbolü de yapılması fikri Alanya Belediyesi tarafından kabul görmüş ve Türkiye de ilk defa Alanya'da 1. plaj hentbolü şampiyonası gerçekleştirilmiştir.

Başarılı bulunan bu organizasyonun 2003 yılında ikincisi gerçekleştirilmiş ve Avrupa hentbol federasyonu tarafından 2004 yılı Avrupa şampiyonası finalinin Alanya'ya verilmesi için 2.Plaj Hentbolü Şampiyonası organizasyonu gözlemcilerden tam not almıştır. Geçtiğimiz 13-15 Ekim 2003 tarihinde Alanya'ya gelen Avrupa Hentbol Federasyonu Genel sekreteri ve Türkiye hentbol federasyonu başkanı 13-18 Temmuz 2004 tarihinde Avrupa Hentbol Şampiyonası Finalinin Alanya'da yapılması konusunda bir kontrat imzalamışlardır.

 

SKY-BALL (URBAN BALL)

Sky-Ball ya da uçan-top 1999 yılında Fransız futbolcu Dean G. Ildefonse tarafından futbol, basketbol, hentbol ve jimnastik sporlarının dans figürleri ile geliştirilmesinden yaratıldı.

Fransa'dan sonra Amerika, Almanya, Avusturya ve Haitide de benimsenip sevilen bu yeni spor dalı Türkiye'de ilk kez 23 Nisan 2002 tarihinde Alanya'da seyirci ile buluştu.

İlk Sky-Ball Şampiyonasına 10-16 yaş arası erkekler ve kızlar kategorisinde 400'den fazla sporcu katılmıştır. 23 Nisan 2003 tarihinde ise ikinci defa düzenlenen bu organizasyon sky ball olarak değil urban ball olarak yapılmıştır.

 

SOKAK HENTBOL ŞAMPİYONASI

1995 yılından beri her yıl düzenlenen sokak hentbol şampiyonası Organizasyonu 2001 yılından itibaren Türk Hentbol Milli Takımı oyuncusu Ramazan Demirci'nin anısına düzenlenmektedir.

Türkiye Hentbol Federasyonu'nun gözetiminde beş gün süren sokak hentbolü şampiyonası Damlataş spor tesislerinde genç erkekler, yıldız erkekler, genç bayanlar, yıldız bayanlar, büyük bayanlar ve mastırlar kategorilerinde yapılmaktır.

Bugüne dek Bulgaristan, İsveç, Danimarka, Türkmenistan, Macaristan, Romanya, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Hollanda, Almanya, Belçika, İsrail ve Avusturya dan takımlar katılmıştır.

2003 yılında 9. sunu düzenlenen organizasyona 40 takım 1000 sporcu katılmıştır. Federasyon takviminde yer alan Türkiye Minikler Hentbol Şampiyonası da Haziran ayında Alanya'daki sokak hentbolü organizasyonu ile aynı tarihte gerçekleştirilmektedir. Bu kadar çok sporcu sayısı beş gün boyunca Alanya'daki hareketliliği önemli ölçüde artırmaktadır.

Şampiyonaya katılacak takımlar
teknik konularda bilgiyi şu adreslerden edinebilir:

Saim KANLI  saimkanli@superonline.com
Kıvanç Özkan kivanc68@hotmail.com
Hent.Antr.Der.web sitesi: www.hentbolantrenorleri.com

Katılım için başvurular ise şu adrese yapılmaktadır:
saimkanli@superonline.com
malikocak@alanya.cc 

Konaklama için başvuru merkezinin adresi şöyledir:
saimkanli@superonline.com

PLAJ FUTBOLU

Türkiye'de Spor organizasyonlarının yapıldığı şehir olarak isim yapan Alanya yine bir ilki yaparak 14-16 Temmuz 2000 Tarihinde Uluslararası plaj futbolu şampiyonası, düzenlemiştir.

Dünya Plaj Futbolu Şampiyonasının bir ayağı olarak düzenlenen bu organizasyona 4 ülkeden ulusal takımlar katılmışlardır. Türkiye, Almanya, Brezilya ve İspanyanın mücadelede ettiği 2000 yılı şampiyonasında, kupayı Brezilya takımı kazanmıştır.

Daha sonraki şampiyona 12-14 Temmuz 2002 tarihinde yapılmış olup Türkiye, Avusturya, İsviçre ve İngiltere ulusal takımlarının katılımıyla yapılan organizasyonda İsviçre milli takımı birinci, Türkiye milli takımı ikinci olmuştur. İzleyici rekoru kıran bu organizasyonun önümüzdeki yıllarda da yapılması için çalışmalar sürdürülmektedir.

 

ULUSLARARASI ALANYA YÜZME MARATONU

1992 yılından beri düzenlenmektedir. Ekim ayı içinde Uluslararası Alanya Triatlonunun birkaç gün öncesi ya da sonrasında yapılır.

Genç erkekler, bayanlar, 40 yaş üstü erkekler ve bayanlar ile 50 yaş üstü erkekler kategorilerinde yapılan maraton Kleopatra Plajından başlar ve yarımadanın ucundaki Cilvarda burnu dönülerek iskelede biter; açık denizdeki yüzme parkuru 5 kilometredir.

Yüzme maratonuna yaklaşık 15 ülkeden 100 kadar lisanslı yüzücü katılmaktadır. Birincilik ödülü, Alanyada bir hafta tatildir.
Yüzme maratonuna katılım için başvurular Alanya Triatlon ve Tenis Kulübüne yapılmaktadır.

Alanya Triatlon ve Tenis Kulübü
İskele Caddesi No: 70
07400 Alanya / Türkiye
Telefon: +90.242. 513 49 00 Faks: +90.242. 513 20 00
www.triathlon.org.tr

ULUSLARARASI ANTALYA PİANO FESTİVALİ

Antalya Kültür Sanat Vakfı'nın organize ettiği Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 1999 yılından bu yana düzenleniyor ve dünyaca ünlü piyanistleri Antalyalılarla buluşturuyor.

Antalya'nın kültür sanat hayatına katkıda bulunmak amacıyla  Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Antalya Piyano Festivali'ne dünyaca ünlü yerli piyanistlerimizin yanı sıra tanınmış yabancı piyansitler de katılıyor.

Festival kapsamında halka açık ücretsiz konserler veriliyor.

Ayrıca festivalde kapsamında konser verecek olan piyanistlerin katldığı "Yeni Yeteneklerin Keşfi" başlıklı ücretsiz workshoplar düzenleniyor.

 

PLAJ VOLEYBOLU ŞAMPİYONASI

Türkiye'de ilk defa 1993 yılında Alanya Belediyesinin katkılarıyla GAP'S Alanya Plaj Voleybolu turnuvaları şeklinde yapılan organizasyonlar 1996 yılında ilk defa Dünya Şampiyonasının bir ayağı da yine Alanya'da gerçekleştirmiştir.

Sonraki yıllarda ise Giderek ivme kazanan Alanya'da yapılan plaj voleybolu organizasyonları FIVB ninde dikkatini çekmeye başlamıştır. Dünya Baltacıoğlu'nun da katkılarıyla 27-31 Ağustos 2003 tarihinde Avrupa şampiyonası finalinin Alanya'da yapılmasına karar verilmiştir.

27-31 Ağustos 2003 tarihinde yapılan bu organizasyonun ödülü bayanlarda 100.000 €, erkeklerde 100.000 € olup şampiyonaya 22 ülkeden 24 bayan 24 erkek takım kıyasıya mücadele etmiştir. Erkeklerde Avusturya takımından N. Berger / C.Doppler Bayanlarda ise Almanya takımından S. Pohl / O. Rau şampiyon olmuşlardır.

Organizasyonu bir çok yerli ve yabancı medya mensubu takip etmiş olup bir çok Avrupa ülkesine canlı yayın yapılarak Alanya'nın tanıtımı yapılmıştır. Plaj Voleybolu sayesinde Avrupalı bir çok sporcu kış aylarında Alanya'da kamp yaparak turizme önemli katkı sağladığı gibi plajlarımıza kurulan onlarca voleybol sahası sayesinde Türk sporcu yetiştirilmesi de sağlanmıştır.

 

PHASELIS SANAT ETKİNLİKLERİ

İlki 2003 yılında gerçekleştirilen Phaselis Sanat Etkinlikleri KETAV (KEMER TANITIM VAKFI) öncülüğünde, sponsorların desteğiyle düzenlenmeye devam ediyor.

Turizm Bakanlığı'nın desteği ve yardımlarıyla kurulan KETAV, 7 yıldır bölgeye uluslararası tanıtım anlamında hizmet vermektedir. Antalya Valiliği, Kemer Belediyesi ve Belde Belediye'lerinin de üyesi olduğu KETAV, yerel yönetimlerle ortak çalışmalar yapmaktadır. Vakıf aynı zamanda bölgesini en iyi şekilde tanıtmak ve Kemer imajının marka olarak akıllarda yer almasını sağlamak ilkesinden hareketle bugüne kadar uluslararası boyutta çeşitli faaliyetleri organize etmiş ve mali imkanları nispetinde geniş ölçekli bir tanıtımı gerçekleştirmiştir.

Bilindiği gibi turizmde yöresel tanıtım, küçük kentlerin sorunlarına daha boyutlu yaklaşmak sonucunu doğurur ki bu, devletin yerel birimlerinin veya yöre halkının yapmakta geciktiği işlerin hızlandırılıp, gerçekleşmesini sağlar.

Bu nedenle ilki 2003 yılında düzenlenen ve her yıl tekrarlanarak geleneksel hale gelen Phaselis Sanat Etkinlikleri'nin, Türk kültür ve turizmine sağlayacağı katkının yanı sıra Antalya, Kemer, Tekirova, Beldibi Göynük ve Çamyuva yöresine yeni bir kültür ve sanat merkezi kazandırmak gibi bir amacı da bulunmaktadır.

Etkinlikler süresince Kemer Phaselis Antik Tiyatrosu'nda her gece bir gösteri yer almaktadır. Ayrıntılı bilgi için; www.ketav.org

ALANYA TRİATLONU

İnsanoğlunun kendi sınırlarını zorladığı bir spor dalı olan triatlon artık Türkiye'de Alanya ismi ile birlikte anılıyor.

17 Ekim 1991 tarihinde Alanya'da birincisi düzenlenen ilk triatlona 13 ülkeden 120 sporcu katılmıştı.

Bu sayı geçen zaman içinde büyüdü ve Avrupa Triatlon Şampiyonası'nın son ayağı Alanya'da yapılmaya başlandı. Alanya Avrupa Şampiyonalarının saptandığı ve finallerinin koşulduğu kent oldu. Final oyunları canlı yayınlarla tüm Avrupa televizyonlarında yer alıyor.

Avrupa Triatlon Şampiyonası için her sene 11 yarışma yapılıyor. Avrupa şampiyonu olabilmek iğin bu yarışmalardan en az 7'sine katılmak gerekiyor. Bu 7 yarışmadan olmazsa olmazı ise Alanya Triatlonu.

Triatlon günü okullar tatil oluyor, öğrenciler yarışmacılara yardım etmek için yolların kenarında yerlerini alıyor. Caddeler trafiğe kapatılıyor, belediye tüm olanaklarını triatlon için seferber ediyor. Türkiye'de spora yatırım yapan kentlerin genelde futbola ilgi duyarken, Alanya triatlonla yatıp triatlonla kalkıyor.

Triatlon kişisel bir spordur. Her atlet yüzme, bisiklet ve koşu bölümlerini tamamlamakla yükümlüdür. Bu sırayı değiştirmek yada bir gösteri şeklinde sunmak üzere bölümlerden herhangi birisinin yerine yine dayanıklılık gerektiren bir spor dalı koyabilmek mümkündür.

 

KEMER ULUSLARARASI SUALTI GÜNLERİ

Uluslararası Kemer Sualtı Günleri, Akdeniz'in Antalya kıyılarındaki sualtı doğal ve arkeolojik değerlerin dünyaya tanıtılması amacıyla, KETAV (Kemer Tanıtım Vakfı) , ASAD (Arkeolojik Sualtı Araştırmaları Derneği) ve KETAB (Kemer Turistik Otelciler Birliği Derneği)'nin düzenlediği bir organizasyondur.

Akdenizin Anadolu kıyıları binlerce yıldır sayısız uygarlığı barındırmış, bu uygarlıklar birbirleriyle olan siyasi ve ticari ilişkilerini genellikle deniz yoluyla kurmuşlardır. Bunun sonucu olarak suların derinliklerinde geçmişe ait bu izler, doğal güzelliklerle birlikte keşfedilmeyi beklemektedirler.

4.Uluslararası Kemer Sualtı Günleri bu değerleri tanıtıma amaçla düzenlenen çeşitli faaliyetlerin bir bütünüdür. Bunlar;

1. Sualtı Görüntüleme yarışmaları
2. Sualtı Belgesel ve Kısa metrajlı film gösterimleri
3. Akdeniz ve Kemer sahilleri, sualtı ve arkeolojisi hakkında konferanslar
4. Sualtı fotoğraf sergileri
5. "Sualtı Dunyası" konulu çocuk resimleri yarışma ve sergileri
6. ASAD tarafından ülke sualtı arkeolojisine katkıda bulunan kişi veya kuruluşlara verilecek ödüller için düzenlenen tören
7. Yarışmalarda dereceye girenler için yapılacak ödül töreni, konser ve gösteriler.

Sualtı görünteleme yarışmaları dört kategoriye ayrılmıştır. Bu kategoriler her biri kendi alanında ülkemizde yetişmiş değerli büyüklerimizin adlarıyla anılmaktadır.

KEMER RALLİSİ

Dünya Ralli Sampiyonası’nın 7. ayağını oluşturan ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından organize edilen 'Türkiye Rallisi' 2003 yılından beri Kemer'de düzenleniyor.

Haziran ayı ortalarında düzenlenen ralli için dünyanın tanınmış pilotları Kemer'e geliyorlar. Ünlü pilotlarla birlikte dünyanın en ünlü markaları da ülkemizin bu turizm cennetine bir hafta süreyle adeta kamp kuruyorlar.

186 ülkede 4,8 milyardan fazla insan ekranlarından Dünya Ralli Şampiyonası'nı takip ediyor. Böylece de ülkemiz turizminin tanıtımına büyük bir katkı sağlanmış oluyor.

Kemer'i çevreleyen dağlarda yaklaşık 1500 metre yükseklikte yapılan ralli, büyük ilgi görüyor. Sadece yarışçılar değil, dünyanın dört bir yanından ralli tutkunları da bu doğa harikası mekanda koşulan Kemer Rallisi'ni izlemek için ülkemize geliyorlar.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Rallisi'ne ralli özel seyirci etabındaki servis alanı da dahil olmak üzere asfaltlama çalışmaları ile gerekli desteği sağlıyor.

 

KEMER KARNAVALI

Kemer Belediyesi tarafından her sene haziran ayında düzenlenen "Kemer Holiday Carnival "üç gün üç gece boyunca, Kemer'de bulunan ziyaretçilere dans, müzik ve eğlence şöleni yaşatıyor.

Tatil köylerinin animasyon guruplarının da katıldığı geleneksel karnaval korteji ile başlayan program, sevilen sanatçıların konserleri, yurtiçi ve yurtdışından katılan dans guruplarının gösterileri ve her köşede gerçekleşen başka etkinlik ve animasyonlarla sürüyor.

Karnaval boyunca Kemer akşamları havai fişeklerin ışıklarıyla aydınlanırken, herkes eğlenceli plaj partilerinde dansa doyuyor. Arjantin, İsrail, Makedonya, Ukrayna, Kazakistan, Arnavutluk ve Rusya'dan katılan topluluklar, müzikleriyle, danslarıyla, giysileriyle karnavalı gerçek bir görsel şölene dönüştürüyorlar.

Miss Model Of The World yarışması da her yıl karnaval içinde geleneksel olarak gerçekleştiriliyor. Bir çok sanatçının katıldığı karnaval, konserleri, plaj partileri ve sokak etkinlikleriyle Kemer'de ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor.

 

ULUSLARARASI ALANYA DAĞ BİSİKLETİ TURNUVASI

1997 yılından beri yapılan Uluslararası Alanya Dağ Bisikleti Yarışması, Alanva Kalesi etrafında düzenlenmiş olan parkurda gerçekleştiriliyor. Yarışma, sporcular kadar izleyicileri de tarih içinde muhteşem bir yolculuğa çıkarıyor.

Yaklaşık 15 ülkeden 200 kadar sporcunun katıldığı yarışma, 'Union Cycliste INternalional' takviminde E1 kategorisinde yer almaktadır.

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun gözetiminde, Alanya Doğa Sporları Kulübü'nün koordinatörlüğü ve Alanya Belediyesi'nin desteğiile düzenlenen yarışmanın parkuru 7 kilometredir.

Kazanalara para ödülü verilen yarışma ekim ayında gerçekleşiyor. Sadece profesyoneller değil, amatör yarışmacılar da yarışlara katılabiliyor.

 

ALTIN POTA SOKAK BASKETBOLU TURNUVASI

2007 yılında ilki yapılan Altın Pota Sokak Basketbolü Turnuvası

 

Sitemize hoşgeldiniz.
Antalya Akdeniz Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren Hedef Kapak, yılların getirdiği tecrübe ile ev, ofis ve diğer alanlarda kullanılan mobilyalarınıza monte edilen; membran kapak, akrilik kapak, laminant kapak, alüminyum kapak ve 3D kapak imalatları ile üretici firmalara hizmet vermektedir. Tel: 0 242 226 33 34 / Fax: 0 242 226 33 35 / Gsm: 0 532 421 17 94 - 0 507 818 67 74